Az ár tartalmazza:

Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Egyéb leírás szerint

Fekvese:


1.nap: Budapest – Tenerife

repülővel Menetrend szerint érkezünk az örök tavasz szigetére Tenerifére, majd transzfer a sziget északi oldalán lévő Puerto de la Cruz „fővárosba”, szálláshelyünkre. Szállodánk Puerto de la Cruzban, a tengerparthoz közel lesz félpanzióval ahol 7 éjszakát töltünk.

2-7. nap: Pihenés az örök tavasz szigetén fakultatív kirándulásokkal

A főváros Puerto de la Cruz a sziget északi részén, kedvelt üdülőhely, mely hatalmas kikötőjével és különleges operaházával kiemelkedő célpont az utazó számára. A szigeten egész évben egymást érik a tradicionális kanári ünnepségek és fiesták, szinte minden hétre jut valamilyen zenés-táncos esemény. A nyüzsgő élet, a boltok sokasága és a számtalan programlehetőség csábítja az idelátogatót. Elsősorban a rendkívüli mikroklímájának köszönhetően burjánzó szubtrópusi és trópusi növényzete illetve a tradicionális építészete miatt népszerű. Számos látnivalóval büszkélkedik. Itt található a világ egyik legjobb állat- és növénykertje, a Loro Park, amely számtalan érdekes előadással, lakójával várja látogatókat. Az óceán partján végig futó sétányon kellemes sétát tehetünk nap mint nap... cukrászdák, éttermek és butikok egész sorát egy banánfák tövében álló tradicionális kanári stílusú kis San Telmo kápolna teszi egyedivé, mellette pedig a városka egyik jelképe a Cezar Manrique által tervezett Lago Martianez nagyon különleges, trópusi környezetet idéző medencéi a kaszinóval.

8. nap: Tenerife – Budapest

repülővel Reggelit követően pihenve búcsúzunk a szigettől, majd menetrend szerint hazautazás Budapestre.

FAKULTATÎV PROGRAM LEHETÖSÉGEK:(minimum 15 fő esetén)

A fakultatív programra történő igényeket kérjük megrendeléskor jeleznek szíveskedjenek.

NAGY SZIGETTÙRA EBÉDDEL: KULTÚRA ÉS TERMÉSZET

A fővárosban, Santa Cruz de Tenerifén kezdjük ismerkedésünket a szigettel, ahol a Történeti Múzeumban a sziget múltját éljük újra. Ezt követően Candelláriába megyünk, amely a Kanári-szigetek védőszentjének köszönhetően a legfontosabb zarándok hely a szigeten. A Fekete Madonna megtekintése után a spanyol hódítás előtti időket idéző őslakó királyok 'guanche mencey'-ek szobrait fényképezhetjük a bazilika előtti téren a végtelennek tűnő, mélykék Atlanti-óceán előtt. Majd a sziget déli részére utazunk és az üdülő paradicsomot Los Cristianost és Playa de las Americast keressük fel, ahol szabadidő, fürdési lehetőség és vásárlás lesz. Ebéd. Délután a lélegzetelállító Los Gigantes monumentális sziklaegyüttesét keressük fel. Majd átkelünk a szigeten és az északi oldal szebbnél-szebb tipikus kanári településeit csodáljuk meg: Garachico óvárosát, amelyet egy vulkánkitörést követően maga alá temetett a láva, Icod de los vinosban pedig a Királyok háza, banánlikőr és lekvárkóstoló előtt a sziget legnagyobb és legöregebb, az 'ezeréves' sárkányfát csodáljuk meg.

TEIDE NEMZETI PARK EBÉDDEL

Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkjába a Las Canadas del Teide Nemzeti Parkba teszünk egész napos kirándulást. La Esperanza meseszép többszáz éves kanári fenyőerdőn átkelve az ország legmagasabb csúcsához a 3718 m magas El Pico Teidéhez tartunk. Útközben szebbnél-szebb vulkanikus képződményeket láthatunk. Több fantasztikus film, pl a Csillagok háborúja és a Majmok bolygója forgatási helyszínén, 'holdbéli tájon' sétálunk. A nemzeti park interaktív látogatói központjában a vulkánok működésével, a különböző láva típusokkal, a Teide keletkezésével továbbá endemikus állat-és növényvilágával ismerkedünk. Felvonóval 3550 m-es magasságig mehetünk fel, ahonnan jó idő esetén az egész szigetcsoportban gyönyörködhetünk. A Roque de Garciánál a 'katedrális', 'vemhes medve', a 'kőfa vagy Isten ujja' formájú lávaképződményekkel készíthetünk páratlan felvételeket, de lencsevégre kaphatjuk a ' Teide nyakkendőjét' is. Rövid megállót tartunk a ' hercegnő cipellőjénél', majd egy kis hegyi faluban ebédelünk. Ebéd után megcsodálhatjuk a végtelen tejszínhabnak tűnő felhőtengert, felkeressük a 'csokitorta' réteges lávaképződményt. Hazafelé ízelítőt kapunk a kanári építészetből, hiszen rövid pihenőt tartunk a tipikus fenyő erkélyeiről híres 'Casa de los balcones'-nél Orotavában. Rövid séta az óvárosban, majd visszaérkezés a szálláshelyűnkre Puerto de la Cruzba.

LORO PARK

Tenerife másik ' kötelező' látnivalója a Papagájpark, ahol csodálatos környezetben több mint 300 papagájt, a ritkaságnak számító fehér tigrist, gyilkos bálnát, hüllőket és sok-sok szebbnél szebb növényt láthatunk. Papagáj-, delfin-, fóka- és gyilkosbálna show teszi felejthetetlenné látogatásunkat. A Loro Parkba ingyenes kisvonattal juthatunk el a központból. A Loro Park 1972-ben nyitotta meg kapuit. Az elmúlt 46 évben már több mint 30 millióan csodálták meg az összesen 135.000 m²-en elterülő létesítményt. A parkban megtekintheti a világ legnagyobb papagáj gyűjteményét, mely több mint 3500 különböző fajból áll, azonban közülük 300 faj már csak a Loro Parkban él. A csodálatos, színesebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat show-műsorukkal. Ugyancsak fantasztikus élményt nyújt a delfin- vagy a gyilkos bálna show is, csakúgy, mint a barátságos fókák, akik profi idomárjaiknak köszönhetően készségesen szórakoztatják Önt egész évben. A parkban található pingvináruimban több száz pingvin él. A külső hőmérséklet ellenére, számukra természetes környezetben, sarkvidéki -2°C fokos hőmérsékletben élhetnek. A park egyik fénypontja a 18,5 méter hosszú cápaalagút, ahol a 7 különböző cápafaj mellett piranhákat, színes neon halakat láthat közvetlen a feje felett úszkálni. Az egész park területét lenyűgöző, gondozott, buja növényzet borítja, amely fákat, bokrokat és virágokat a világ számos tájáról szereztek be. Fontos vendégeink figyelmét felhívunk arra, hogy a park nagy hangsúlyt fektet az állatvédelemre. Ritkán előfordulhat, hogy egy-egy bemutatón a vártnál kevesebb állat lép fel, mert az állatokat sosem kényszerítik a show-n való részvételre. A Loro Parque (vagy Loro Park) Tenerife északi részén, a sziget északi gyöngyszemének is nevezett Puerto de La Cruzban található.

LA GOMERA HAJÓZÁS KOLOMBUSZ NYOMÁBAN EBÉDDEL

Egésznapos kirándulás a szomszédos La Gomera szigetre, amely arról nevezetes, hogy onnan indult el Kolumbusz az ismeretlen óceánon nyugat felé az Indiákra, mikor felfedezte Amerikát. A második legkisebb Kanári-sziget közepén a Garajonay Nemzeti Parkban él Földünk legősibb eredetű növénytakarója, a több millió éves mesebeli babérerdő. Rövid fotószünet a Roque Agandonál. A parkban a Laguna Grande tisztáson megismerkedhet több mint 20-féle babérnövénnyel. Ebédünk jellegzetes helyi fogásokból áll, közben pedig ízelítőt kapunk a gomerai füttynyelvből is. Az 'el silbo' akár 5 kilométerre is hallható kommunikációs eszközét az UNESCO 2009-ben vette fel a kulturális örökségei sorába. Csodálatos hegyvidéki tájak között megbújó banánültetvények között folytatjuk utunkat a Casa de telares-ig, ahol a helyi kézművességgel ismerkedünk és megkóstolhatjuk az afrodiziákumnak számító mistelát is. Délután a sziget fővárosába, San Cristobal de la Gomerába megyünk, ahol rövid séta keretében megnézzük azt a házat, ahol a Kolumbusz az expedíció előtti utolsó éjszakát töltötte, a templomot, ahol az út előtt imádkozott, sőt még azt a kutat is láthatjuk, amelynek vizével megszentelte az általa felfedezett szárazföldet. Komppal jutunk vissza Tenerifére, Los Cristianos kikötőjébe, majd busszal szálláshelyünkre érkezünk.

SANTA CRUZ EBÉDDEL ÉS TAGANANA ELBŰVÖLŐ TENGERPARTÁN STRANDOLUNK

Kirándulás a fővárosba, Santa Cruz de Tenerifére. Az Auditórium, a kikötő és a sziget legrégibb temploma az Iglésia de la Concepción mellett elhaladva a városközpontba megyünk, ahol rövid városnéző séta keretében elsétálunk a Parlamenthez, majd a Plaza Espanan a város jelképévé vált Postapalotát és az 1936-39-es polgárháború emlékművét nézzük meg. Szabadidő, vásárlási vagy fürdési lehetőség a sziget egyetlen sárgahomokos strandján a Playa de las Teresitason. Ebéd San Andres egyik tipikus kis tavernában. Majd a lélegzetelállító Anaga hegységen kelünk át, az 'Oroszlán szikla' mellett elhaladva az elbűvölő Tagananáig. Strandolás, fotózkodás az 'úszó medvefej' sziklával.

x Tenerife: Az örök tavasz szigete

Artablazat:

Árak és felárak (1 főre) 2019

Részvételi díj: 248.000 Ft
Repülőjegy és repülőtéri illeték kb.:110.000 Ft
20 kg feladható poggyász kb. 35.000 Ft
1 ágyas felár: 105.000 Ft
Utasbiztosítás (BBP): 4.560 Ft
CL PLUS biztosítás*: 10.000 Ft
Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal és hajóval
Elhelyezés: 7 éjsz. szálloda****, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás:7x félpanzió
Fakultatív programok (15főtől)
Nagy szigettúra ebéddel 75 EUR
Teide Nemzeti Park ebéddel 75 EUR
Loro Park belépőjegy 37 EUR/felnőtt
La Gomera hajózás ebéddel 90 EUR
Santa Cruz ebéddel és Taganana 75 EUR
Minimális létszám: 20 fő
Csatlakozási lehetőség: Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
Szeptember
Október
Turnus kezdete/vége
Katalógus ár
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
2019.09.25
10.02
   
248 000 HUF
8/7
   
Tenerife: Az örök tavasz szigete***Tenerife: Az örök tavasz szigete***Tenerife: Az örök tavasz szigete***
Részletes kereső

Úticélok